Selasa, 10 September 2013

Murtabak Maggie




Bahan:-

2 bungkus maggie - dipatah-patahkan
1 paket perencah maggie kari
4 biji telor
1/2 biji bawang besar - didadu
sedikit daun bawang - dihiris halus
1 tangkai cili merah -buang biji dan cincang/hiris halus
3 sudu besar daging kisar- jika suka
garam secukup rasa-jika perlu
sedikit minyak masak

Cara Membuat:-

Didihkan air dalam periuk, masukkan maggie dan masak hingga lembut. Toskan. Ketepikan.

Dalam mangkuk lain, campurkan semua bahan lain kecuali minyak masak.

Masukkan maggie tadi dan gaul sekata.

Panaskan beberapa titis minyak dalam non-stick pan mini atau kuali, tuangkan adunan maggie tadi dan masak dengan api perlahan. 

Balikkan kedua-dua belah dan masak hingga kuning keemasan.

Angkat dan hidangkan dengan sos.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan